Blogi - Kuljetuslaatikot, salkut ja räkit Suomesta | Casemakers
Stam1na yhtyeen Guitar Vault sekä Keyboard Vault soitinlaatikot

Blogi

Case Stam1na: Guitar vault kiipparista kielisoittimiin

Kirjoitettu: 8.2.2023

Casemakersin eniten ympäri maailmaa matkustavat kuljetuslaatikot ovat soitinlaatikoita. Soitinlaukun evoluutio on kehittynyt perinteisestä yhden soittimen kitarasalkusta kahden tai jopa kahdentoista kielisoittimen kuljetuslaatikkoon. Tälle flight caselle on olemassa useita nimityksiä ja täällä kassitehtaalla sitä on tykätty kutsua nimella Guitar Vault. Metalliyhtye Stam1na Lemiltä päätti niputtaa soittimensa kustomoituihin Guitar Vaulteihin. Kerron pikaisesti alkuun Guitar Vaultin syntyhistoriaa.

Vaikeuksien kautta voittoon ja kömmähdyksestä oivallukseen

Guitar vault on soittimien kuljetuslaukun sekä soitintelineen yhdistelmä. Soitinlaatikon tarina lähti alkuun tehdessäni laatikkokauppaa Markus Laakson kanssa, joka tunnetaan Kuolemanlaakso yhtyeestä sekä kirjallisuuden parissa Amorphis ja Folk Metal Big 5 kirjojen kirjoittajana. Rehellisesti sanottuna onnistuin munaamaan hänelle suunnitellun kuljetuslaatikon täydellisesti. Menin asiassa ns perse edellä puuhun ihan huolella ja asian korjaamiseksi täytyi ryhtyä välittömästi. Päädyin pikaisesti takaisin suunnittelupöydän ääreen ja hoksasin, että voisimme yhdistää kaksi tai jopa kolme reissaamisessa ilmenevää ongelmaa:

  1. Kevyt soitinlaukku: soitinlaukun tulisi mennä läpi matkatavarana, joten se ei saisi painaa soittimilla ladattuna 23 kiloa enempää.
  2. Soitinteline: soitintelineet ovat ylimääräinen tuote mutta venueilla lähes pakollinen tuote, jotta soittimet ovat valmiina artistin käsien ulottuvilla.
  3. Useamman soittimen kuljetus samaan aikaan: yksi laukku mutta perinteisesti yhden soittimen sijaan siinä kulkisi vähintään kaksi soitinta.

“Avot” idea tulille ja Markukselle ensimmäinen linjaston tuote käyttöön. Mies onneksi vielä nykyäänkin moikkaa ohimennen ja ensimmäinen laatikkotehtaan malli oli valmistettu: Casemakers Guitar Vault. Historia on kivikkoinen mutta kivitystä kestäviin tuotteisiin täytyy joskus repiä idea tuskan ja taipaleen kautta. Siirrytäänpä viimein itse pääkeissiin eli Case: Stam1naan

Guitar Vault Stam1nan matkassa

Ryhmästä löytyvät kaksi kitaristia, basisti, kosketinsoittaja sekä rumpali. Stam1na on kiertänyt laajamittaisesti Suomea mutta yhtye on reissannut myös ulkomailla. Useampaan otteeseen Euroopan kiertueella Insomiumin sekä Omnium Gatherumin kera, Tokiossa ja Karibian 70000 of Metal risteilyllä.

Soolokitaristi Pekka Olkkoselta löytyy kavalkaadista useita Ibanezin valmistamia kitaroita, joiden bodyt noudattavat pitkälti superstraton muotoa. Kitarat ovat laatikoinnin näkökulmasta näppäriä ja pakkautuvuudeltaan sieltä helpoimmasta päästä. Pekan kitaroihin voi tutustua tarkemmin mm Psykokitaran Youtube kanavalla. Perinteisiä muotoja kunnioittaville kitaroille kuljetuslaatikon koko pysyy maltillisena ja ulkomitoiltaan sopusuhtaisena. 2G Guitar Vault on käytännössä Vault-sarjan kevyimpiä toteutuksia.

 

Kai-Pekka Kangasmäellä on käytössään 4-kielisiä ESP:n bassoja, joiden bodyt ovat myös lähellä perinteitä eli Jazz- tai Precision-basson muotoa noudattavia soittimia. Skaalaa niistä löytyy 35 tuumaan saakka, joten keissi kasvaa pituutta 2G mallista reilusti. Muutoin laukku on ulkomitoiltaan samankokoinen, kuin kitaroille valmistettu Guitar Vault. Bass Vaultissa voi siis kuljettaa bassojen lisäksi 2G Guitar Vaultiin mahtuvia sähkökitaroita.

Laulaja-kitaristi Antti Hyyrysen kohdalla laatikkoa päästiin kustomoimaan enemmän. ESP:n valmistama kitara explorer bodylla on leveä ja kitaralle kertyy pituutta lähes yhtä paljon kuin bassoilla. Perinteisestä muodosta poikkeavat kitaran bodyt, kuten hevisuunnikkaan muotoinen Explorer ja Kelly, V-muodot RR eli Randy Rhroads ja King V vaativat huolellista pakkaussuunnittelua. Pehmusteet leikataan muotoon soittimen bodyn mukaan, jotta vältytään teräviä kärkiä porautumasta läpi laatikon (kiitos ja anteeksi Markus Vanhala!). Antin soittimille räätälöitiin Guitar Vault 2XL mutta samaan pakettiin mahtuu kahden sijaan kolme soitinta.

 

 

Vault flight case kosketinsoittimille?

Stam1nan kosketinsoittaja Emil Lähteenmäelle toteutettiin tämän firman ensimmäinen Keyboard Vault. Käyttöperiaate on tismalleen sama kuin Guitar Vaultissa mutta kitaroiden sijaan lakkuihin istuu kaksi keyboardia eli kiipparia. Venueilla tila on usein ahtaalla, joten Keyboard Vault todettiin erinomaiseksi tavaksi operoida soittimien kanssa pienellä alueella. Laukun voi pakata Guitar Vaultien tapaan pystyssä tai sitten vaakatasossa. Tämänkin laukun takaa löytyvät pyörät, joten laukku kulkee perässä mukavasti vetämällä.

Stam1na yhtyeen Guitar, Bass ja Keyboard Vaultit. Kuva: Stam1na // Tavastia

Stam1na yhtyeen Guitar, Bass ja Keyboard Vaultit. Kuva: Stam1na // Tavastia

 

Mitenkäs rummut? Teppo jäi näistä keissikarkeloista kokonaan ulos mutta joku päivä Drum Vaultin aika koittaa vielä Stam1nallekin. Tammikuun blogijulkaisussa kävin läpi Beast In Black yhtyeestä tutun Atte Palomäen kaksi erilaista Drum Vaultia sekä hardware laatikon ominaisuudet. Juttu kannattaa käydä lukemassa, jos haluaa hakea inspiraatiota järeämpien kuljetuslaatikoiden hankintaan.

Stam1na aloittaa kevätkiertueensa 28. huhtikuuta Kuopion Sawohouse Undergroundista. Yhtye kuljetuslaatikoineen tullaan näkemään kevään aikana viidessä eri kaupungissa. Vilkaise alta kevään kiertueen aikataulu ja rämmäytä liput taskuun!

 

Pe 28.04. Kuopio, Sawohouse Underground

La 29.04. Helsinki, Kulttuuritalo

To 04.05. Jyväskylä, Lutakko

Pe 05.05. Turku, Logomo Teatro-sali

La 06.05. Tampere, Pakkahuone

 


Henri Hänninen Casemakers

Casemakersin laatikkomestareiden blogi

Valmistamme Keiteleen tehtaalla toistatuhatta kustomoitua kuljetuslaatikkoa vuodessa. Tuotteitamme käytetään laajalti esitystekniikassa, teollisuudessa sekä kuluttajien parissa. Kirjoitan blogiin kuukausittain juttuja asiakkaille toteutetuista kuljetuslaatikoista.

Henri Hänninen
myynti@casemakers.fi
040 7767 493

Kuljetuslaatikon pakkaussuunnittelu rummuille

Kirjoitettu: 9.1.2023

Laatikkotehtaan vuoden viimeinen neljännes on lähes poikkeuksetta nauliintunut erilaisten rumpujen kuljetuslaatikoiden ja rumpuhardwaren pakkaussuunnitteluun. Joko kiertueet päätyvät juuri jouluksi ja artistit saavat pienen hengähdystauon tai tulevan uuden vuoden kiertueet halutaan aloittaa ns kunnon vehkeillä. Rumpaleilla on tunnetusti iso kivi kannettavana, sillä rummut pysyttelevät vielä toistaiseksi akustisena soittimena. On siis luonnollista, että flight caset tulevat kehiin helpottamaan soittimien kuljettamista.

Tällä kertaa tehtaan pöydälle räpsäistiin mielenkiintoinen kahden basarin setti, jonka penkillä istuu Beast In Black, Thunderstone, Agonizer ja Among the Prey yhtyeistä tuttu Atte Palokangas. Herralla itsellään on varsin hyvä näkemys rumpujen pakkautuvuudesta ja laatikkomestareiden ei juurikaan tarvinnut muuta, kuin kuitata että “onnistuu” ja “tehdään”.

Three road ready flight cases for double bass drumset and accessories.

Rumpujen kuljetuslaatikot vasemmalta oikealle: hardware case, tom case / accessory, bass drum / snare / symbal case. Kuva: Atte Palokangas

Paljon tavaraa pieneen tilaan

Rumpusettien pakkaussuunnittelu on vaativaa ja tälläkin kertaa komponenttia oli yllin kyllin paketoitavaksi. Laitteistoa on runsaasti mutta onneksi artistilla itsellä oli paljon näkemystä ja kokemusta, kuinka arsenaali on kulkenut tähän mennessä ja mitä parannettavaa olisi tulevia kuljetuslaatikoita ajatellen. Paketti jaettiin kolmeen kuljetuslaatikkoon:

    1. Basarit, virvelit, symbaalit, rumpukalvot
    1. Tomit, irtonaiset pikkusälät
    1. Puomit, pedaalit, rumpumatto yms

Symbaalit saivat omat paikkansa ulosvedettäviltä tasoilta, jotka toimittavat pelticasen virkaa. Ajatus tässä on täsmälleen sama. Symbaalit pinotaan levyllä olevaan keskitappiin ja kiristetään mutterilla kuljetuksen ajaksi. Tätä tullaan käyttämään jatkossa, sillä kuljetustapa on hyvin vaivaton ja helppo. Basarien ja symbaalien kulkiessa kokonsa puolesta lähes käsi kädessä, on näiden sijoittaminen samaan kuljetuslaatikkoon varsin luonnollista.

Drumset flight case for double bass drums

Symbaalit kulkevat niille suunnitelluissa vetotasoissa. Vetotasojen ansiosta peltejä ei tarvitse pakata erilliseen Hardcaseen. Kuva: Atte Palokangas

Hardware sijoiteltiin pitkään arkkulaatikkoon, jonka tila jaettiin kolmeen lohkoon. Pakkaussuunnittelijana toteutan mielummin överit kuin vajarit, kun on kyse pakkauksesta joka tulee täyttymään raskaasta tavarasta. Väliseiniksi kunnollista 18mm pinnoitettua koivuvaneria ja riittävästi kiinnitystä. Saumat hahlotaan, puristetaan liimaliitoksella ja lopuksi vielä tomera vahvistus kulmaraudoilla.

Pitkät lohkot saivat kuljetettavakseen rumpuräkin kaikkineen osineen, joita on pitkä liuta. Päätylokero pyhitettiin pedaaleille, joiden suojaksi koneistettiin solumuovista sopiva muotti. Solumuovi on hyvä materiaali, kun kohde tarvitsee tukevaa sijoittelua mutta myös pehmustamista. Hardwarelaatikko keräsi mukaansa myös rumpumaton, flektin sekä muuta irtotavaraa.

Drum rack and hardware flight case.

Hardwarecase lokeroituna kolmeen osastoon. Laatikon pohjaan pultattiin paksu koko alueen kattava rengaslautta, joka lisää laatikon tukevuutta. Kuva: Atte Palokangas

Laatikoiden värikoodaaminen on varsin mainio tapa saada informaatio kulkemaan, kun tavaraa on purkamassa apukäsiä tai muuta henkilökuntaa. Kansien reunat valmistettiin eri väreistä: pasarit ja virvelit siniseen, tomit oranssiin ja hardware pinkkiin. Muutoin runkovärin kanssa mentiin tutulla turvallisella mustalla filmillä.

Tällä hetkellä laatikot matkaavat kahdeksan viikon mittaisella Beast In Blackin Dark Connection Tour kiertueella, jonka jatkoksi yhtye piipahtaa Japanissa ja palaa sieltä pienen paussin jälkeen festivaalikesään. Muutama pisto osuu myös Suomeen, joten tarkkasilmäisimmät voivat bongata tämän onnistuneen ja tehokkaan kuljetuslaatikoiden sarjan Hyvinkäällä, Porissa tai Kuopiossa.

Flight case for shell set and accessories.

Shell setin kuljetuslaatikkoon muodostui sopiva kolo heittolaatikolle, jonka sisuksissa kulkee helposti irtonainen tarvike. Kuva: Atte Palokangas

Rumpujen kuljetuslaatikoiden variaatioita on loputtomiin

Rumpujen pakkaussuunnittelu on vaativaa ja lopputulokset ovat lähes aina yksilöityjä. Toteutuksia on olemassa yhtä paljon, kuin on olemassa erilaisia rumpusettejä. Tämän vuoksi lähes kaikki drumcaset eli rumpulaatikot vaativat mittaamista ja mallintamista. Suunnitteluun ja mallintamiseen saadaan huima etu, kun soittajalla on itsellään pienimuotoinen hahmotelma päässä, kuinka laitteistoa pakataan ja puretaan käyttöä varten.

Tämä oli mainio pakkausprojekti toteutettavaksi. Laatikot tulevat tällä kiertuetahdilla saamaan kovaa ajoa, joten odotamme mielenkiinnolla nähtäväksi, missä kunnossa paketti on muutaman vuoden kuluttua! Laatikkotehdas toivottaa mainiota kiertuetta Beast In Blackille sekä muille Casemakersin laatikoilla ajeleville yhtyeille. Tehdas kiittää myös Atte Palokangasta kuvien nappaamisesta.


Henri Hänninen Casemakers

Casemakersin laatikkomestareiden blogi

Valmistamme Keiteleen tehtaalla toistatuhatta kustomoitua kuljetuslaatikkoa vuodessa. Tuotteitamme käytetään laajalti esitystekniikassa, teollisuudessa sekä kuluttajien parissa. Mikäli tarvitset toteuttajan projektiisi, ota yhteys meihin!

Henri Hänninen
myynti@casemakers.fi
040 7767 493

Kustomoidut työasemat ovat Casemakersin suosituimpia tuotteita

Kirjoitettu: 29.4.2022

Olemme julkaisseet Casemakersin Instagramissa useita eri versioita kustomoiduista työasemista. Ei sinällään ihme, sillä flight casen kestävyys ja työpisteen näppäryys yhdistettynä ovat tehokas ja suosittu yhdistelmä. Tällä hetkellä työasemat ovat kaikista suosituimpia hankintoja.

custom-workbox-with-foldable-table-legs

Kustomoitu työasema vetolaatikoilla ja työtasolla. Laatikon etuovesta saadaan helposti siirrettävä pöytä taitettavien pöydänjalkojen avulla.

Tehokkaan työtuloksen takana ei ole salaisuuksia tai vippaskonsteja vaan oikeat työkalut. Onnistunut keikkatyö, jossa toteutuspaikka vaihtuu on taustalla tarkkaan ajateltu valmistautuminen eli preppi. Työn suorittamiseen tarkoitetut tarvikkeet ovat omissa lokeroissa ja niiden säilyttämiseen on riittävästi tilaa. Parhaillaan työasema on heti käyttövalmis, kun suojakansi nostetaan ja olet valmis työn tekoon.

Työasemat ovat tunnettuja esitystekniikasta sekä teollisen huoltotyön yhteydestä, joissa tietojenkäsittely ja koordinointi tehdään tilapäisissä olosuhteissa. Työasema voi toimittaa esimerkiksi tilapäisen toimiston virkaa. Se on helposti sähköistettävissä, jolloin kuljetuslaatikon uumeniin voidaan sijoittaa tulostin, tietokone, puhelimen latauspistoke ja näyttö. Parhaillaan työasemat on varustettu kahvinkeittimellä ja jääkaapilla, tehden siitä tilapäisen cateringin mahdollistajan.

custom-workbox-with-gas-springs

Workboxi eli työasema on varusteltavissa monipuolisesti suojakannen kaasujousilla, työtasolla ja sähköpistokkeiden läpivienneillä.

Kokonaisuuden koordinointiin helpotusta tuo vetolaatikoiden ja lokeroiden järjestelmä, jotka valmistetaan mittatilauksena. Vetolaatikot ovat pitkäikäisiä, alumiinilistalla vahvistettuja vanerilaatikoita. Vetolaatikoiden sulkimet sekä liukukiskot ovat huollettavissa, mikäli mekaanisten osien käyttöikä pääsee tulemaan tiensä päähän. Laatikoiden kantavuus on rakenteesta riippuen 20-100kg.

drawer-case-with-dividers

Liukukiskoilla varustettu vetolaatikko avautuu ja sulkeutuu sulavasti. Käytöstä saadaan kaikki irti asentamalla laatikon sisään väliseinät. Pehmusteet antavat suojaa herkille laitteille.

workbox-with-accessory-compartments

Kaikki tila kannattaa ottaa käyttöön! Ovien vapaaseen tilaan voidaan sijoittaa lokerot irtotarvikkeiden säilytystä varten.

Casemakers on suunnitellut ja valmistanut kustomoituja työasemia pian kymmenen vuoden ajan. Tähän mennessä on ollut mielenkiintoista huomata, että jokainen työasema on omalla tavallaan erilainen. Kustomoidun tuotteen hankinnassa onkin tärkeintä ajatella ensin, miten työasemaa haluaisi käyttää ja kuinka kuljetuslaatikon tulisi palvella käyttäjäänsä. Työasemat vähentävät päässä kohisevaa muistipalapeliä ja vapauttavat resursseja muille muistettaville työasioille.

Tehtaan yhteystiedot

Tuore verkkosivusto palveluksessanne

Kirjoitettu: 9.9.2021

Casemakersin verkkosivut saivat uuden ilmeen ja lisää potkua pellin alle. Tuoreet sivut tarjoavat monipuolisemmin tietoa laatikkotehtaasta, yrityksen toiminnasta sekä sekä tuotteista. Toimme samassa päivityksessä käyttöönne tehokkaamman verkkokaupan sekä mahdollisuuden pyytää tuotekohtaista kustomointia suoraan tuotteen sivulta.

Lisäsimme kauppaan uudet vakioidut kuljetuslaatikot sekä laajensimme valikoimaan myös pehmusteet. Uusia tuotteita lisätään pienissä erissä. Uutta on myös maksuton toimitus yli 200 euron ostoksille. Voit tilata tuotteet noutopisteisiin Keskon liikkeisiin tai R-kioskeille. Tutustu DB Schenkerin noutopistepakettitoimituksiin ja tarkista lähimmät noutopisteesi tästä.

90x60x60cm arkkulaatikko pyörillä

Flight caset

SKB 3i-2011-7 muovilaukku

Muovilaatikot

DEF VIK 005 valumiinilaatikko

Alumiinilaatikot

 

 

 

 

 

 

Kaupasta löydät tutut vakkarituotteet kuten arkkulaatikot, alumiinilaatikot, SKB:n muovilaukut, Guitar vaultit, Jalosalkut ja laatikon rakennukseen tarvittavat tarvikkeet.

Tustustu kauppaan tästä!

Laaja sarjatilaus teknisille laitteille

Kirjoitettu: 6.10.2020

Casemakers valmistautuu toiseen laajamittaiseen laitelaatikoiden valmistuserään. Kuljetuslaatikoiden kokonaisuus ylittää tilavuudeltaan jopa yli 130m3. Ensimmäinen erä kustomoituja laitepakkauksia laittoi automaatiolaitteet mukavaan koeponnistukseen ja toinen mokoma menee jo melko heittämällä tehtaan koneista läpi. Kahdessa vuorossa leikkaava SCM Morbidelli N100 tehostaa tuotantoa huomattavasti.

Laitelaatikot sarjatuotannossa

Ensimmäinen valmis erä laitelaatikoita

2018 vuonna laajennettu korkeavarasto tarjoaa riittävän säilytystilan suuremmille valmistuksille. Valmistusta koeponnistettaessa päästään ajamaan kunnolla sisään myös varasto. Kuljetuslaatikot seisovat hetken tehtaallamme ja pakkaamme tuotteet rahtiautoihin.

0
Ostoskori
Ostoskorisi on tyhjäVerkkokauppaan
Calculate Shipping