case friday casemakers

Case Friday – laita kassit kiertoon!

Alkaa olla jälleen se aika vuodesta, kun rapakon takaa tullut Black Friday ajaa ihmiset tarjousten perään. Alkujaan ”The Day After Thanksgiving” -päivä on muuntautunut nykyiseen muotoonsa ympäri maapallon ja se on muodostanut ilmiön, jossa kulutustuotteita ostetaan runsain määrin huolimatta siitä, onko niille oikeasti tarvetta. Laatikkotehtaalla satsataan uusituvaan energiaan sekä raaka-aineisiin ja siksi päätimmekin tehdä asiat tänä vuonna toisinpäin.

KÄÄNTEISTÄ KEISIKAUPPAA

Emme suinkaan ryntää isolla alekyltillä päin näköäsi, vaan aiomme ostaa käytöstä poistuneen kuljetuslaatikkosi ja pyrkiä hyvittämään siitä käypä hinta. Kuljetuslaatikon elinkaari on valmistus- ja säilytystavasta riippuen tyypillisesti 5–15 vuotta, joten vanhoissa on vielä rutkasti potentiaalia. Kierrätetty kuljetuslaatikko voi toimia mahdollisesti muissa tehtävissä, kuin siinä mihin se on alunperin suunniteltu. Mitä vanhoille laatikoille sitten tehdään? Kierrätysohjelman mukaan kuljetuslaatikko kuntotarkastetaan, jonka jälkeen sen vaihtoa kaipaavat osat vaihdetaan. Parhaat päivänsä nähneet pehmusteet ja sisuskalut poistetaan ja tilalle asennetaan tarvittaessa uudet. Metallit ja alumiinit lähtevät kierrätykseen sekä energiajae nimensä mukaiseen käyttöön: lämpöenergiaksi.

MITEN TÄSSÄ TULISI TOIMIA?

Ensitöiksesi ota meihin yhteys sähköpostilla tai Whatsappilla. Löydät yhteystiedot perinteisesti yhteystiedot sivulta! Sinun olisi hyvä haalia kierrätykseen tulevasta kuljetuslaatikostasi muutama kuva ja mitata sen koko. Lisäksi olisi hyvä tietää laatikon paino sekä laatikon ikä. Laatikko kuljetetaan tehtaallemme ja se laitetaan uudelleen kiertoon. Toimitus on maksuton, joten tehtäväksesi jää vain viedä tuote lähimpään DB Schenkerin terminaaliin. Pyydämme myös tutustumaan kampanjan ehtoihin: https://www.casemakers.fi/case-friday-kampanjan-ehdot/

 

Kuluttakaa vastuullisesti myös Black Fridayn ulkopuolella!

 

 

 

Ajansäästöä ja tehokkuutta striimauslaitteiston kuljetuslaatikolla

Viruksen aiheuttamat rajoitukset painavat tapahtumateollisuuden päätä pinnan alle ja monessa alan yhtiössä kehitetään vimmatusti uusia keinoja, kuinka aikaisemmin tehdyt kokoontumiset ja esiintymiset voidaan toteuttaa uusien normien puitteissa. Keväällä totuteltiin pysymään visusti kotona, niin työ- kuin vapaa-ajankin puitteissa. Ravintoloihin ei ollut mitään asiaa ja perinteisiä alustoja ei ollut livemusiikin toteuttamiselle. Monella heräsi ajatus, että voitaisiinko kuva ja ääni viedä nettiin? Kyllä voitaisiin.

Videostriimauksen pitäisi olla helppoa ja nopeaa. Ennen kaikkea sen pitäisi olla varmaa ja ammattimaisesti toteutettua. Laitteiston kasaaminen ja koeponnistus on aikaavievää ja toteutuksen tulisi olla kaikesta huolimatta kustannustehokasta.

BROADCASTING FLIGHT CASE

Koronan alkushokin jälkeen aloitimme kehittämään kuljetuslaatikkoa videostriimaukseen tarkoitetulle kokonaisuudelle. Pääsääntöisesti lopputulos on pyörillä kulkeva flight case, joka kätkee sisäänsä tarvittavat laitteistot ja näytöt, säilytystilat, sekä ulosvedettävän työskentelytason. Kokonaisuus on nopeasti ja helposti kytkettävissä muodostaen mielenkiintoisen stream/broadcasting flight casen. Laitteisto voidaan testata hyvissä ajoin omissa toimitiloissa, jonka jälkeen siirtyminen tapahtumapaikalle on nopeaa ja vaivatonta. Videolla näkyy demonstraatio Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialle valmistetun broadcasting laatikon purusta sekä kasauksesta.

Kuljetuslaatikko eli tässä tapauksessa top-hat case muodostuu etu- ja päälliskannesta, jotka poistamalla laatikon käyttöliittymä paljastuu. Näyttöjen telineiksi valittiin hyvän asiakaskokemuksen perusteella Newstarin valmistamat ja jousivastuksella varustetut varret, joiden kapasiteetti yltää aina 49″ näyttöön saakka. Varsien edustalla on koko laatikon levyinen vetotaso ja vetotason alla 11-unittia räkkitilaa, sekä kolme vetolaatikkoa. Räkkitila on varustettu myös takastripeillä ja laatikon takaa löytyy saranoitu luukku räkkitilan hyvän saavutettavuuden takaamiseksi. Varret ovat helposti purettavissa ja ne voidaan säilöä kuljetuksen ajaksi vetolaatikoiden sisään.

Broadcasting casen vetolaatikko
Liukukiskoilla varustetut vetolaatikot mahdollistavat helpon tavaran säilytyksen. Liukulukko estää laatikon avautumisen kuljetuksen aikana.

PANOSTA STRIIMAUKSEN LAATUUN

Kokonaisuus on pienelle tekijälle massiivinen mutta silti harkitsemisen arvoinen. Ammattimainen kuvastriimaus vaatii riittävän luotettavan laitteiston ja lopulta kokonaisuus helposti kasvaa. Broadcasting case ei ole kuitenkaan ainoa ratkaisu riittävän laadukkaan livestriimauksen toteuttamiseen. Tarvittava laitteisto voidaan pilkkoa useampaan pienempään kuljetuslaatikkoon tai rakentaa modulaariseksi, jonka avulla pakettia voidaan kasvattaa tai pienentää tarvittavan kapasiteetin mukaan. Useiden erilaisten toteutusten ideoita voi selata esimerkiksi Casemakersin referenssisivulta.

Jos sinulla on aikeissa laatikoida laitteistosi, niin autamme sinua löytämään ratkaisun. Toteutamme suunnitelman ensin digitaaliseen muotoon, josta nähdään tarkasti minkälainen kokonaisuus on tulossa.

 

”Kuljetuslaatikot ovat erikoisalaamme” Laatikkotehtaan blogissa käsitellään laatikoiden sielunelämään ja pohditaan laatuun sekä valmistukseen liittyviä asioita. Jos haluat että valmistamme juuri sinun käyttöösi sopivan kuljetuslaatikon, niin suosittelemme lämpimästi ottamaan yhteyttä!

Onko koolla väliä? Helat from hell

Istuuduin sohvan nurkkaan kirjoittamaan juttua kuljetuslaatikoiden heloista, kuin suoraan Seiskasta plagioidulla klikkiotsikolla. Mikä muukaan meitä kiinnostaisi enempää kuin koko. Onko koolla väliä? Onko isoin aina paras? Pärjääkö pienellä? Totta puhuakseni nämä ovat kysymyksiä joita saamme sähköpostissa päivittäin. Onko iso rauta oikeasti parempaa kuin pieni? Laatikkomestarit vastaavat kysymyksiin.

Helat raskaalle kalustolle
OIKEA KOKO OIKEAAN KEISIIN

Sopusuhtaiset helat ovat kuin piste i:n päälle. Kuljetuslaatikon suunnittelussa pyrimme maksimoimaan aina laatikon käyttöiän ja mukavuuden, joka osaltaan ajaa meitä nakkelemaan laatikon kylkeen lähes poikkeuksetta pykälää isommat helat. Asia korostuu meille tyypillisissä valmistustilauksissa, joissa kuljetuslaatikolla alkaa olla jo reilusti kokoa ja kevyempi hardware ei yksinkertaisesti enää vain asetu kokonaisuuteen. Fiilis on sama kuin istuisi maailmanpyörään, jonka halkaisija on 2 metriä. Toteutus jää hieman latteaksi ja lopulta korkealle nousivat vain tavoitteet. Lopulta saattaa kaatua koko pyörä.

"HELAT FROM HELL"

Sanonta kumpuaa vuosien takaa erään yhtyeen esiintymisestä, joissa yhtyeen kitaristilla oli muutaman päivän käytössä eurooppalaisvalmisteinen pedaalilaudan laatikko kahdella pienellä perhoslukolla. Bändi lämmitteli keikkaa usein isommalle yhtyeelle ja lavalta oli hirmuinen kiire pois jaloista oman shown jälkeen. Muiden istuutuessa bäkkärille yhtyeen kitaristi vielä kiroili polkimille tilaamansa laatikon kanssa ja kantoi sen lopulta kahdessa osassa pois seuraavan yhtyeen alta. Mistä homma kiikasti? Pedaalilaudan laatikossa oli kotikäyttöön suunnitellut pienet perhoslukkosalvat, jotka eivät kestäneet normaalia roudausta. Lopulta kitaristi päätyi ostamaan astetta laadukkaamman kuljetuslaatikon ja luopui vanhasta.

LAATIKKOMESTARIN SUOSIKIT

Listasimme alle muutaman Casemakersin suunnitteleman ja valmistaman kuljetuslaatikon, joiden rakenne on laatikkomestarin mieleen.

"Kuljetuslaatikot ovat erikoisalaamme" - Laatikkotehtaan blogissa käsitellään laatikoiden sielunelämään ja pohditaan laatuun sekä valmistukseen liittyviä asioita. Jos haluat että valmistamme juuri sinun käyttöösi sopivan kuljetuslaatikon, niin suosittelemme lämpimästi katsomaan referenssit ja sen jälkeen ottamaan yhteyttä.

Yhteystiedot

Sivuvirtatuotteet

Sivuvirta. Mitä ihmeen sivuvirtatuotteita? Tehtaamme on valmistanut nyt viimeiset 5 vuotta mittatilauksena kuljetuslaatikoita. Toki tulemme valmistamaan näitä jatkossakin entiseen tapaan, mutta tilauskannan lisäksi tehtaallamme tapahtuu aika ajoin valmistusta, jota ei pahemmin nähdä listattuna missään. Verkkokauppamme saattaa toisinaan listata muutaman, mutta elo siellä on varsinkin viime aikoina ollut melko hiljaista.

Tuotantomme hyödyntää paljon automatiikkaa kuten CNC-työstökeskuksia, jotka syövät lähes aina samankokoisia aihioita. Erikokoiset laatikot käyttävät yksilöllisen alueen levyä sekä listaa, jolloin hukkaa menevää materiaalia syntyy erittäin paljon normaaliin sarjatuotantoon verrattuna. Kaiken onneksi koneemme ovat nestaavaa mallia, joten jätettä saadaan minimoitua tehokkaasti, mutta aina sekään ei meinaa riittää. Valmistamme sivuvirtatuotteita siis minimoidaksemme jätteen määrää.

Mitä tuotteita nämä sitten ovat? Sivuvirtatuotteiden kirjo on laaja, mutta tyypillisimpiä tuotteita ovat arkkulaatikot, erikokoiset räkit ja salkut. Nämä tuotteet vaativat toisinaan hieman pään raapimista tuotannonsuunnittelijalle, mutta mitä enemmän voimme minimoida jätteen määrää niin sitä parempi. Tuotteita kannattaa kysyä aika ajoin myös siitäkin syystä, koska laatikoiden hinnoittelu on myös erittäin maltillinen.

Tästä viisastuneena teimme sähköpostilistan, jonka tilaamalla saat itsellesi ajankohtaisen päivityksen tämän hetkisistä sivuvirtatuotteista varastossamme! Mukana ilmoitetaan mitat, värit, hinnat ja kaikki mitä sinun tulee tuotteesta tietää. Joten naputteleppa lomakkeeseen sähköpostiosoite, niin pysyt kärryillä. Lupaamme pitää päivittämisen hyvin maltillisena.

POSTITUSLISTALLE MUKAAN TÄSTÄ:

 

0