Yritys - Kuljetuslaatikot, salkut ja räkit Suomesta | Casemakers
Kulmalistaa alumiinista

Yritys

Kotimaista ammattiosaamista

Casemakers on kasvutarina siitä kuinka tehdään keissi

 

Casemakersin kuljetuslaatikkotehdas sijaitsee Keiteleellä. Tarkemmin Keiteleen Hamulassa, joka on pieni yrittäjävetoinen kylä keskellä Suomea.

Casemakers on yrittävetoinen mikroyritys, jonka päätoimiala on valmistaa kustomoituja kuljetuslaatikoita. Asiakkaitamme ovat pääasiassa esitystekniikan yritykset, puolustusteollisuuden viranomaiset ja puolustusteollisuutta tukevat yhtiöt. Meiltä tilaavat kuljetuslaatikoita myös monet muut toimialat LVI-liikkeestä trubaduuriin. Toimintamme perustuu kokonaisvaltaiseen suunnittelupalveluun, tehokkaaseen valmistukseen sekä luotettaviin toimitusaikohin.

Matti Nuutinen Casemakers

Matti Nuutinen

Yrittäjä valmistuksessa

040 8431 653
laskutus@casemakers.fi

Matti on Casemakersilla pääasiassa kädet savessa. Valmistusten edistyminen on Nuutisen toimialaa ja Matti kehittää jatkuvasti laatikkotehtaan operatiivista toimintaa. Taloushallinnon asioissa voit kääntyä Matin puoleen. Jos Matti ei vastaa puhelimeen, niin todennäköisesti hän keskittyy tuotteiden valmistukseen.

Matilla on kokemusta teknikon uralta yli kymmenen vuoden ajalta esitystekniikassa ja paljon näkemystä, miten kuljetuslaatikoita käytetään eri tilanteissa.

Linkedin logo

Henri Hänninen, Casemakers

Henri Hänninen

Yrittäjä suunnittelussa

040 7767 493
myynti@casemakers.fi

Henri vastaa laatikkotehtaan tuotesuunnittelusta ja asiakasrajapinnasta. Molempien yrittäjien kanssa voi tehdä kauppaa mutta Henri on todennäköisin niistä kuka ehtii vastaamaan puhelimeen. Henrin taustakokemuksena on tuhansien laatikoiden kokoonpano ja niiden tekninen suunnittelu.

Suunnittelun ja myynnin lisäksi Henrin aluetta on kehittää yhtiön tuotteita ja hoitaa markkinointia.

Linkedin logo

2014

Casemakers Oy perustetaan

Elokuussa 2014 Matti Nuutinen ja Henri Hänninen ideoivat ajatusta kustomoitujen kuljetuslaatikoiden valmistuksesta. Projektinimi kassimaakareille on kertynyt jo useita tilauksia. Tuotantotilaksi valikoituu käytöstä poistunut karjarakennus Keiteleen Hamulasta ja paikalle tuodaan ensimmäiset tuotantokoneet: käytetty pöytäsirkkeli torista ja soitinrakentajan työkalut.

Marraskuussa 2014 useita kuljetuslaatikoita on toimitettu onnistuneesti ja Casemakers osakeyhtiö päätetään perustaa etäyhteyden avulla Kuopion ja Tampereen välillä. Toimialaksi valikoituu kustomoitujen kuljetuslaatikoiden valmistus ja Keitele valikoituu yhtiön kotipaikaksi.

2015

Ensimmäinen automaatioinvestointi

Yhtiön perustajien haavekuva tulevaisuuden kuljetuslaatikkotehtaasta on automatisoituja laitteita, jossa koneet tekevät prosessityön ja työntekijät keskittyvät vain kuljetuslaatikoiden kokoonpanoon. Päädytään tilaamaan ensimmäinen kolmiakselinen CNC-työstökone, jonka kapasiteetti on riittävä kokonaisten vaneriaihioiden koneistukseen. Kiinalaisesta koneesta saadaan tuhdit savut jo heti kättelyssä ja laite saadaan käyttöön syksyllä 2015. Valmistus tekee valtavan harppauksen siirtyessä digitaalisiin suunnitelmiin.

2016

Työvoimaa ja laitteistoa

Casemakersin toiminta herättää huomiota pitkin Suomea ensimmäisten tuotteiden rullatessa teknikoiden ja soittajien mukana. Seuraa runsas kysynnän kasvu ja yrittäjäkaksikon kädet eivät riitäkään enää valmistamaan kaikkia tilauksia. Yhtiö palkkaa ensimmäisen työntekijänsä ja ryhtyy paikalliseksi työnantajaksi. Samaan aikaan päätetään luopua soitinrakentajan työkaluista ja työstölaitteistoa päivitetään hitaasti mutta varmasti.

Vuosi 2016 on tarmokasta puurtamista pienelle kasvuyritykselle. Tuotantoa tehdään satiirisesti ns Sipilän aktiivimallin mukaan eli yhdistetyllä aamu- ja iltavuorolla. Työntekijät aamuvuorossa ja yrittäjät aamu-, ilta- sekä yövuorossa. Tuotot investoidaan ja tässä vaiheessa vielä puhutaan pienestä laatikkopajasta.

2017

Verkkokauppa perustetaan

Casemakers on ensimmäinen alan yritys, joka siirtää tuotteiden myynnin verkkoon. Ensimmäinen verkkokauppa rakennetaan ja kauppa keskittyy aluksi tarvikkeiden ja kuljetuslaatikoiden osien valmistukseen. Verkkokaupan myynti lisää yhtiön investointikykyä ja tuo tavoitteita lähemmäksi.

Samana vuonna uutiskynnys rikkoutuu, kun valmistamme asiakastyönä Jallusalkun eli kuljetuslaatikon, joka varustetaan aiheeeseen liittyvällä sisällöllä sekä huippulaadukkailla Ukko Finlandin snapsilaseilla. Ukon kanssa yhteistyössä salkkuja valmistetaan satoja kappaleita kuluvan vuoden aikana ja toimitetaan mm joululahjaksi. Tapaus on nykypäiväänkin mennessä eniten orgaanista näkyvyyttä tuottanut markkinointitempaus.

2018

Toinen automaatioinvestointi

Yrittäjät alkavat epäröimään nykyisen kalustonsa toimintavarmuutta. Kiinalainen CNC-työstökeskus tekee tarvittaman minimin mutta laitteen huoltovarmuus ei enää vakuuta. Asiakkuudet alkavat olla jo niin suuria, että toiminta ei kestä laiterikoista johtuvaa tuotantopaussia. Yhtiö päättää tehdä aikansa suurimman laiteinvestoinnin ja tilaa työstökonekumppani Innomacilta tuliterän SCM Morbidelli N100 CNC-työstökeskuksen.

Samalla päädytään tilaamaan kuljetuslaatikoiden tuotantoon suunniteltu ERP eli toiminnanohjausjärjestelmä. Järjestelmä vahtii että tuotannossa on riittävästi komponentteja ja pitää projektien aikataulusta huolta. Samana vuonna perusparannetaan tuotantotiloja. Tuotantotilat saavat arvonsa mukaiset toimisto- ja sosisaalitilat. Rakennuksen lämpöremontti on myös varsin kohdallaan. Tähän mennessä ties millä tiloja lämpinänä pitäneenä rakennus saa vesikiertolämmityksen. Kiertotalousajattelu käynnistyy, kun puujätettä hyödynnetään tuotantotilojen lämpöenergiaksi.

Yhtiön perustajajäsenet Matti Nuutinen ja Henri Hänninen palkitaan maakunnallisella Nuori Yrittäjä 2018 palkinnolla. Tunnustus antaa yrittäjille osviittaa, että selkeästi jotain on tehty oikein muidenkin mielestä!

2019

Korkeavaraston perusparannus

Tuotantorakennuksen yhteydessä on säilöntärehun varastointiin suunniteltu 400 neliön halli kahdella rehusiilolla. Hallissa nähdään valtava varastointipotentiaali ja siilot remontoidaan varastotilaksi paikallisen rakennusyhtiön toimesta. Lattian betonointityöt ja nosto-ovien asennus parantaa logistiikkaa valtavasti.

Loppuvuodesta tehtaan puulämmitys todetaan liian työlääksi ja päädytään investoimaan maalämpöön. Kerran kun taas pihaa kaivetaan auki, niin päädytään parantamaan myös tiedonsiirtoa sekä sähkön riittävyyttä. Tiedonsiirto päivittyy valokuituaikaan ja samalla tuotantorakennukselle tuodaan riittävän suuri virransyöttö valtakunnan verkosta. Tässä vaiheessa aurinkovoimalasta ei ollut harmaintakaan aavistusta mutta joskus asiat menevät puhtaalla tuurilla, kun uudistuksia tehdään kerralla kunnolla.

Tässä vaiheessa laatikkotehtaalla on parhaillaan neljä työntekijää kuljetuslaatikoiden valmistuksessa. Vuosi 2019 lopussa Eurooppaan alkaa sataa synkkiä uutisia uudesta tuntemattomasta flunssa-aallosta.

2020

Teknologiauudistus

Vuosi alkaa synkissä tunnelmissa koko maailman mittakaavassa. Maaliskuussa 2020 Suomeen julistetaan poikkeustila ja yritysten toiminta lakkaa ympäri maan kuin seinään. Yhtiön ensimmäiset YT-neuvottelut käynnistyvät ja työntekijöistä joudutaan luopumaan. Poikkeustila julistetaan myös Casemakersin hallituksen kesken ja yrittäjä kaksikko ryhtyy tekemään tiivistä kehitystyötä.

Yhtiön varallisuus mahdollistaa tässä vaiheessa uusien investointien tekemisen. Päädytään ottamaan valtava harppaus, jossa teknologiaa tuodaan enemmän tuotantoon. Suunnitelmana on päivittää prosessilaitteisto kauttaaltaan vähintään puoliautomaattiseksi. Automaatiopäivityksen lisäksi laitteisto rakennetaan keskustelemaan keskenään, jotta informaation siirto on mahdollisimman vaivatonta.

Loppuvuonna yhtiö tekee sopimuksen yhdysvaltalaisen teknologiajätin kanssa kuljetuslaatikoiden toimittamisesta Pohjois-Amerikkaan, joka kääntää yhtiön toiminnan jälleen kannattavaksi vaikeana vuonna. Yrittäjien operoima teknologiauudistus oli avainasemassa kaupan solmimisessa.

2021

Verkkosivut

Pandemia-aika teki karhunpalveluksen suomalaiselle verkkokauppakulttuurille ja sai yritykset kivijaloista myös verkkoon. Casemakersin 2017 vuonna perustettu verkkokauppa on tässä vaiheessa uudistusta vailla. Sen johdosta päädytään tilaamaan uudet verkkosivut ja verkkokauppa paikalliselta alan yrittäjältä.

Uusi tuotantolaitteisto vaatii vielä paljon hienosäätöä mutta tulos alkaa näkyä tuotannon nopeudessa. 2014 vuonna haaveiltu automatisoitu tuotantolaitos on taas askeleen lähempänä toteutumista. Sähköenergiamarkkinat puhututtavat korkean sähkönhinnnan vuoksi. Yhtiö aloittaa suunnittelemaan uusiutuvan energian hankintaa. Päädytään tilaamaan aurinkovoimala, joka tuottaa tuotannon tarpeen lisäksi sähköä myös myyntiin. Ensimmäiset telineet asennetaan loppuvuodesta ja komponenttipulan iskiessä elektroniikkaa jäädään odottelemaan vielä seuraavaan kevääseen.

2022

Aurinkovoimalan käyttöönotto

Kevät saapuu ja paikallinen rakennusyrittäjä kytkee laatikkotehtaan kattoon 72kpl aurinkopaneeleita. Paneelien maksimiteho on 28kVA, joka kattaa tehtaan täyden sähkötarpeen helposti. Voimala kytketään valtakunnan verkkoon toukokuussa 2022 paikallisen sähköalan yrittäjän toimesta. Voimala tuottaa valoisan kauden aikana niin paljon sähköä, että se kattaa tehtaan koko vuoden sähkönkulutuksen virtana, ulosmyytynä sähkönä sekä sähkönsiirrossa säästyneinä kuluina.

Voimalan kustannus on katettu seuraavan 8 vuoden aikana. Voimalan osiksi valittiin laadukkaat Hecker Solar aurinkopaneelit, Schletter Groupin telineet ja kiinnityosat sekä SMA Solar Technologyn sähköä muuntava invertteri. Voimala mahdollistaa sähkön suorakäytön lisäksi esimerkiksi käyttöveden lämmityksen tai sähköauton lataamisen Keiteleen Hamulassa.

2023

Tuotantotilan parannus

Sisäilmaa ja paloturvallisuutta parannetaan. Tuotannon keskeisessä roolissa oleva purun ja pölynpoistojärjestelmä siirretään toiseen osastoon. Samalla vähennetään tuotantotiloissa esiintyvää melua. Tekninen konehuone mahdollistaa uuden paineilmaverkon ja poistaa järjestelmästä vuodot, jotka lisäävät paineilman tuotannosta johtuvaa sähkönkulutusta.

Ergonomiaa parannetaan tasaamalla tuotantotilan lattiat samaan korkoon ja päivittämällä kokoonpanon työtasot säädettäviksi. Parannus lisää työturvallisuutta ja työn tekemisen mukavuutta. Tehtaan tuotantolayout alkaa hahmottumaan ja materiaalivirrat ovat nyt ohjattavissa tehokkaammin.

Alumiinintyöstö päivitetään kokonaan puoliautomaattiseksi. Puoliautomaattinen leikkausprosessi lisää työntekijöiden työturvallisuutta ja parantaa leikkaustulosten laatua. Alumiinityöstökoneiden päivityksen jälkeen vuonna 2014 haaveiltu automatisoitu kuljetuslaatikkotehdas on toteutettu.

0
Ostoskori
Ostoskorisi on tyhjäVerkkokauppaan
Calculate Shipping